Första provtrycket beställt

Jag har vacklat av och an ifråga om vilken distributör jag ska använda. Eftersom jag inte vill ha några böcker i lager och framför allt ska satsa på e-böcker, stod det till slut mellan Books on Demand (www.bod.se) och Publit (www.publit.com). Båda har, precis som allt annat i livet, både för- och nackdelar. Efter att ha hört mig för hos andra förlag om hur det har funkat för dem landade det till slut i Publit. I teorin verkar deras lösning väldigt bra. Nu återstår att se om praktiken kan motsvara förväntningarna.

Än så länge är jag nöjd. Det är okomplicerat att lägga upp titlar. Instruktionerna kring till exempel format och filtyper är enkla att både förstå och följa. Priset verkar rimligt. Till det kan läggas att man enkelt kopplar ihop Publit-kontot med Bokinfo-kontot (www.bokinfo.se, fungerar som en länk mellan förlag och bokhandlare). Men som sagt, nu när det närmar sig publicering får vi se om det funkar bra i praktiken också. Jag beställde nyss mitt första provtryck (65 kronor med frakt) för att se hur bilder och tryck funkar. Har jag tur så är det bra. Annars är det bara att korrigera tills det blir bra. Fortsättning följer.

Publicerad av Jimmy Vulovic

Frilansjournalist och forskare med inriktning mot litteratur, journalistik och propaganda.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: